Ние говорим за конституционни промени от три години. От ПП-ДБ представят нашите

...
Ние говорим за конституционни промени от три години. От ПП-ДБ представят нашите
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане определи България като колония с олигархичен модел на управление

" Ние приказваме за конституционни промени от три години. От ПП-ДБ представят нашите хрумвания за свои “. Това сподели пред bTV водачът на " Възраждане “ Костадин Костадинов.

В Народното събрание през вчерашния ден той попита ПП-ДБ защо търсят поддръжка за измененията в Конституцията от четвъртата политическа мощ – ДПС, без да са я потърсили от третата – " Възраждане “.

Едно от предложенията на неговата партия било да отпадне институцията основен прокурор и неговите функционалности да поеме министърът на правораздаването.

" При нас на този стадий е рисково при липса на действително разделяне на управляващите, само че би трябвало да мислим с наклонност България да стане естествена, развита институционална народна власт. Сега е колония с олигархичен модел на ръководство “, посочи Костадинов.

Той подсети, че за започване на конституционна промяна са нужни 180 гласа, а освен 160. Има втори тур със 160 гласа, само че чак след 5-6 месеца, които допуска закъснение.

Лидерът на " Възраждане “ дефинира планът на ДПС за промени в Конституцията като рисков.

" Искат да се отстрани условието за липса на двойно поданство за висша държавна позиция – народен представител, министър, министър-председател, президент. Това е опасност за националната сигурност “, аргументира се Костадинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР